Bananmuffins med kokos & japp

publicerat 2015-09-30 klockan 13:59:00


Ingredienser (ca 12 stora eller 24 normalstora muffins)

2 ägg, 
3 dl socker, 1-2 väl mogna bananer, 6 dl vetemjöl, 1½ tsk bakpulver, ½ tsk salt, 200 g mjölkchoklad, 100 g smör, 1¾ dl mjölk

 
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret. Rör banan, socker och ägg till en jämn smet. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och mjölk.
Skär chokladen i grova bitar och vänd ner den.

Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt för bästa form.
Grädda mitt i ugnen i ca 17 min (normalstora muffins) eller 25 min (stora muffins).

Låt muffinsarna svalna i några minuter. Smält chokladen du vill toppa med (ca 200g) i ett vattenbad och blanda ut med ½dl mjölk. Häll över chokladblandningen på dina muffins och slutligen riven kokos. Låt chokladen svalna tills det stelnat.

Cream Cheese Brownies

publicerat 2015-09-24 klockan 14:15:58

Bakar väldigt mycket på fritiden som jag nästan aldrig publicerar här. Tänkte börja lägga upp bilder och även recept på det jag gör! Igårkväll testade jag att baka Cream cheese brownies, dom blev väldigt krämiga och smakrika, mycket över förväntan!


Ingredienser

200g smör, 250g mörk blockchoklad, 4dl strösocker, 2½dl vetemjöl, 1½tsk bakpulver, 1msk snabbkaffepulver, 1msk vaniljsocker, 4 ägg.

Cream Cheese

200g philadelphiaost, ½dl florsocker, 1 äggvita

Smält smöret, tillsätt Chokladen och rör om tills det smält. Rör sedan ner sockret och låt svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver, kaffepulver och vaniljsocker. Rör ner chokladsmeten, tillsätt äggen och rör om. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna.

Blanda philadelphiaosten, florsocker och äggvia. Häll ut blandningen över chokladsmeten och dra runt med en tandpetare för att göra en marmorering.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.

 


Nya tatueringen

publicerat 2015-09-20 klockan 18:02:26

 Är så himla nöjd med min nya tatuering som jag gjorde i torsdags! En riktigt hemsk smärta utmot revbenen men annars gick det hur bra som helst. Tackar kent på deepstreet som gjorde ett grymt bra arbete!