Bananmuffins med kokos & japp
publicerat 2015-09-30 klockan 13:59:00
Ingredienser (ca 12 stora eller 24 normalstora muffins)
2 ägg, 3 dl socker, 1-2 väl mogna bananer, 6 dl vetemjöl, 1½ tsk bakpulver, ½ tsk salt, 200 g mjölkchoklad, 100 g smör, 1¾ dl mjölk
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret. Rör banan, socker och ägg till en jämn smet. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och mjölk.
Skär chokladen i grova bitar och vänd ner den.
Smält smöret. Rör banan, socker och ägg till en jämn smet. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och mjölk.
Skär chokladen i grova bitar och vänd ner den.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt för bästa form.
Grädda mitt i ugnen i ca 17 min (normalstora muffins) eller 25 min (stora muffins).
Låt muffinsarna svalna i några minuter. Smält chokladen du vill toppa med (ca 200g) i ett vattenbad och blanda ut med ½dl mjölk. Häll över chokladblandningen på dina muffins och slutligen riven kokos. Låt chokladen svalna tills det stelnat.
Grädda mitt i ugnen i ca 17 min (normalstora muffins) eller 25 min (stora muffins).
Låt muffinsarna svalna i några minuter. Smält chokladen du vill toppa med (ca 200g) i ett vattenbad och blanda ut med ½dl mjölk. Häll över chokladblandningen på dina muffins och slutligen riven kokos. Låt chokladen svalna tills det stelnat.
Kommentarer
Postat av: a n n i k a
Super mumsigt :D
Trackback